BENTUNIQUE - 30 jaar BENT, 100 jaar Belgische ervaring

BENT werd 30 jaar geleden, in 1988, opgericht door Isabelle, Nicolaas en Jan. Zij zijn niet alleen broer en zus van elkaar, maar ondernemers in hart en nieren. Ze begonnen klein met een eerste schoenenwinkel in Waregem. Al snel volgden de winkels in Gosselies en Genk. Doorheen de jaren zijn ze uitgegroeid tot een nationaal bedrijf met 20 winkels en een webshop. Ze kregen dan ook het voorbeeld met de paplepel mee, want hun vader en andere familieleden zaten al in de schoenenbranche en hadden verschillende schoenenfabrieken in Izegem sinds 1919. BENT draagt dus al 100 jaar ervaring met zich mee!

Omdat dit dus een heel speciaal jaar is, willen we vanuit BENT naast onze klanten ook andere Belgische talenten in de kijker zetten. Daarom zijn we de samenwerking aangegaan met Belgunique. Dit is een platform die kleinere Belgische talenten een platform geeft om hun producten aan een zo breed mogelijk publiek te laten zien. Het zijn echte pareltjes! Ontdek ze hieronder. 

Hoe gaat de samenwerking nu in zijn werk? Wel, BENT geeft vanaf nu om de twee weken aan een nieuw Belgisch talent een platform door een staaltje van hun typische product mee te geven aan onze klanten in onze winkels en op de webshop. Zo kan een nog breder publiek kennis maken met deze unieke Belgische producten. Deze samenwerking hebben we de naam #BENTUNIQUE gegeven. Benieuwd wat er allemaal zit aan te komen? Scrol verder!

 
Talent #1 - Atelier Watt - Gent

De ambitie bij Atelier Watt is om DUURZAME PROJECTEN te ontwerpen, met focus op tijdloos design, degelijke kwaliteit en een speels karakter. Ze werken de producten altijd af met een kleuraccent. Zo blijven ze eenvoudig en puur vor in een interieur maar zijn ze toch aantrekkelijk voor de kinderen.

CADEAUTJE: De eerste 1.000 klanten tussen 3 en 16 september 2018 bij BENT ontvangen een leuk cadeautje van Atelier Watt!

Voorwaarden: bij aankoop van nieuwe collectie vanaf 60 euro - zolang de voorraad strektTalent #2 - Hello August - Gits

De ambitie van Cherlène van HELLO AUGUST is een volwaardig merk van stationery producten o.b.v. gerecycleerd materiaal te creëren. De kleuren in haar creaties zijn heel herkenbaar. Door met hetzelfde kleurenpallet te werken, passen alle ontwerpen mooi samen.

CADEAUTJE: De eerste 1.000 klanten tussen 17 en 30 september 2018 bij BENT ontvangen een leuk cadeautje van Hello August!

Voorwaarden: bij aankoop van nieuwe collectie vanaf 60 euro - zolang de voorraad strekt Talent #3 - THEEmuze - Herentals

Iris van THEEMUZE heeft een passie voor thee. Enerzijds maakt ze als pottenbakker theekeramiek en anderzijds stelt ze als theesommelier zelf theemelanges samen. In haar design speelt ze met contrasten om een extra beleving te bieden tijdens het bereiden van thee en het drinken ervan.

CADEAUTJE: De eerste 1.000 klanten tussen 1 en 14 oktober 2018 bij BENT ontvangen een leuk cadeautje van THEEmuze!

Voorwaarden: bij aankoop van nieuwe collectie vanaf 60 euro - zolang de voorraad strekt Talent #4 - MiniMarieTea- Leuven

De oprichtster is al haar hele leven gek op kruiden en thee. Helaas was er op de markt niets te vinden van thee die ook gezond is voor kinderen en die gezellig door de hele familie gedronken kon worden, zowel koud als warm.

CADEAUTJE: De eerste 500 klanten tussen 15 en 21 oktober 2018 bij BENT ontvangen een leuk cadeautje van MiniMarieTea!

Voorwaarden: bij aankoop van nieuwe collectie vanaf 60 euro - zolang de voorraad strektTalent #5 - Nougat Feliz - Antwerpen

De oprichters van NOUGAT FELIZ hebben hun harten verloren aan eten. Ze vinden het heerlijk om dingen te ontdekken en zijn begeesterd door smaken en combinaties. Een nieuwe creatie begint meestal met het invallen van een smaakcombinatie.

CADEAUTJE: De eerste 1.000 klanten tussen 22 oktober en 4 november 2018 bij BENT ontvangen een leuk cadeautje van Nougat Feliz!

Voorwaarden: bij aankoop van nieuwe collectie vanaf 60 euro - zolang de voorraad strekt Talent #6 - Laser Essentials - Merksem

Oprichters Birgen en Victor laten vaak een creatie groeien vanuit een frustratie. Een frustratie dat producten niet zijn zoals ze horen te zijn. Ze willen met hun creaties mensen inspireren en doen glimlachten.

CADEAUTJE: De eerste 1.000 klanten tussen 5 en 18 november 2018 bij BENT ontvangen een leuk cadeautje van Laser Essentials!

Voorwaarden: bij aankoop van nieuwe collectie vanaf 60 euro - zolang de voorraad strektTalent #7 - Uitgelijnd - Gent

Als drukkers houden Amber en Helmut van lijnenspel, eenvoud en tijdloos ontwerp dat voor zich spreekt. Daarom houden ze ook van letterpress, een druktechniek die gedrukte letters of vormen tastbaar maakt dankzij reliëf. Ze doen alles van A tot Z zelf!

CADEAUTJE: De eerste 1.000 klanten tussen 19 november en 2 december 2018 bij BENT ontvangen een leuk cadeautje van Uitgelijnd!

Voorwaarden: bij aankoop van nieuwe collectie vanaf 60 euro - zolang de voorraad strekt Talent #8 - Studio Loco - Hamme

De vrouw achter STUDIO LOCO is ook grafisch ontwerpster. Ze werkt het liefst eerst op papier, met aquarel, stift en potlood voor het ontwerp op de computer verder uit te werken. Humor en plezier zijn altijd terug te vinden in al haar vrolijke objecten.

CADEAUTJE: De eerste 1.000 klanten tussen 3 en 16 december 2018 bij BENT ontvangen een leuk cadeautje van Studio Loco!

Voorwaarden: bij aankoop van nieuwe collectie vanaf 60 euro - zolang de voorraad strektTalent #9 - Wildiers - Haacht

Wildiers maakt hun confiteren en vlierbessensiroop nog steeds in dezelfde vijf koperen ketelsals bij de opstart in 1985. Het gamma werd over de jaren heen steeds uitgebreid - het telt nu vijftig producten!

CADEAUTJE: De eerste 1.000 klanten tussen 17 en 30 december 2018 bij BENT ontvangen een leuk cadeautje van Wildiers!

Voorwaarden: bij aankoop van nieuwe collectie vanaf 60 euro - zolang de voorraad strektTalent #10 - Juliette & Jules - De Pinte

Linde, de drijvende kracht achter dit label, inspireerde zich voor de merknaam op de voornamen van haar grootouders. Dit om de nadruk te leggen op authenticiteit en originaliteit. Heel unieke producten!

CADEAUTJE: De eerste 1.000 klanten tussen 28 januari en 10 februari 2019 bij BENT ontvangen een leuk cadeautje van Juliette & Jules!

Voorwaarden: bij aankoop van nieuwe collectie vanaf 60 euro - zolang de voorraad strektTalent #11 - Karma Karma - Opwijk

Karma Karma combineert een traditioneel product, voeding, met innovatie: gezonde voeding afgestemd op het hectische leven van alledag. Op basis van havermout en quinoa, heerlijk!

CADEAUTJE: De eerste 1.000 klanten tussen 11 en 24 februari 2019 bij BENT ontvangen een leuk cadeautje van Karma Karma!

Voorwaarden: bij aankoop van nieuwe collectie vanaf 60 euro - zolang de voorraad strektTalent #12 - Withloov - Wilrijk

De handgeschilderde wenskaarten met een knipoog van Ellen zijn een ode aan de handgeschreven kaarten en brieven van weleer. Alle ontwerpen zijn stuk voor stuk met liefde geschilderd.

CADEAUTJE: De eerste 1.000 klanten tussen 11 en 24 maart 2019 bij BENT ontvangen een leuk cadeautje van Withloov!

Voorwaarden: bij aankoop van nieuwe collectie vanaf 60 euro - zolang de voorraad strektTalent #13 - Heaven Chocolate - Wachtbeke

Bij Heaven Chocolate werken ze enkel met verse room en roomboter en voegen ze nooit chemische bewaarstoffen toe. Dit zorgt voor verse producten met een unieke smaak. Alles wordt op bestelling gemaakt, lekker vers!

CADEAUTJE: De eerste 1.000 klanten tussen 25 maart en 7 april 2019 bij BENT ontvangen een leuk cadeautje van Heaven Chocolate!

Voorwaarden: bij aankoop van nieuwe collectie vanaf 60 euro - zolang de voorraad strekt