De voeten van je kinderen zijn in constante groei en ontwikkeling. De houding, de manier van lopen, de spierontwikkeling, etc. wordt allemaal bepaald door de stand van de voeten. Een schoen met een perfecte pasvorm is het belangrijkste criterium bij het shoppen van kinderschoenen. Maar waar moeten we nog meer op letten als ouder?

  1. De kinderschoen is bij voorkeur gemaakt uit echt leder. Zoals bij volwassenen kan een schoen in leder beter lucht doorlaten en ventileren waardoor je zweetvoeten of infecties aan de voeten voorkomt. Een leren schoen zal door de soepelheid van het leder zich ook beter naar de kindervoet kunnen vormen.

  2. Kies je voor een veterschoen of plakkers schoenen, dan kan je de schoen losser of vaster maken naar eigen wens. Met dit verstelbaar principe doen je voeten niet pijn op het eind van de dag.

  3. Heeft je kind smalle of brede voeten? Dit is een belangrijke vraag die je jezelf als ouder moet stellen. Zo zorg je bij het shoppen van kinderschoenen dat een kind met een smalle voet beter kiest voor een schoen waar je de veters goed kan dichtknopen. Kinderen met brede voeten kiezen het best voor schoenen waar de veters verder open kunnen gaan of kiezen brede schoenen.

  4. Kinderen zitten meestal niet stil gedurende de dag. Ze lopen, rennen en spelen waardoor de zool van de schoen best een antislip zool is. Een zool uit rubber is buigzamer, licht en dus ideaal om snelle slijtage te vermijden.

  5. Je kinderen groeien als kool en gedurende de kinderjaren lijkt het wel of je elke maand nieuwe schoenen moet kopen. De juiste schoenmaat weten is dus heel belangrijk. Laat de schoenmaat van je kind door een professional meten in de winkel voordat je kinderschoenen koopt. Ken je al een schoenenmerk waar je de juiste schoenmaat weet voor je kind, dan kan je deze kinderschoenen zeker ook online shoppen.

  6. Weet je de schoenmaat, dan koop je best een schoen die nog extra groei ruimte heeft. Kies voor een halve of een hele maat groter zodat de voet niet gekneld zit in de schoen. Bij het stappen wikkelt de voet zich af en buigt de zool waardoor er nog voldoende bewegingsruimte moet zijn voor de voet (& tenen).

Wil je bij de aankoop van winterschoenen en zomerschoenen voor je kids professioneel worden bijgestaan? Kom dan langs in één van onze 20 winkels voor het vinden van de perfecte pasvorm in onze kindercollecties (oa. Kipling, CKS, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Little David, NeroGiardini,...). Gouden tips voor gouden voetjes!>