Hoge hakken zijn onmisbaar in iedere garderobe. Je houding is anders, je voelt je vrouwelijker en uiteraard sexyer! Maar hoe overleef je op hoge hakken zonder verstuikingen of blaren? Met deze tips van BENT MERKSCHOENEN ben je fabulous in heels!

BeFunky_lkarge_jpg.jpg

 

Sommige vrouwen lijken gemaakt om urenlang torenhoog te lopen. Maar ook voor hen geldt: oefening baart kunst. Loop nieuwe pumps thuis eerst in. Niemand kan meteen urenlang op een naaldhak van 12 cm balanceren. Begin met een klein hakje en bouw langzaam op.

Op hoge hakken loop je anders. Echte grote stappen nemen is niet elegant en hele kleintjes al evenmin. Zorg dat je houding recht is, maar toch ontspannen en niet geforceerd. Belangrijk: zet eerst je hiel neer en rol vervolgens de rest van je voet af. Na wat oefenen loop je gegarandeerd met een zelfzekere én elegante tred!

Sportieve benen hebben het over het algemeen iets makkelijker op om hoge hakken te lopen. Als dat geen goede reden is om die Start to run-reeks af te werken!

Gelkussentjes zijn een zegen. Ze zorgen dat je comfortabel in je pumps zit en vermijden blaren.

Hou blaarpleisters bij de hand. De kwetsbare plekjes vooraf inwrijven met een anti-blaargel vermijdt ook al heel wat leed.

Wissel af met diverse hakhoogtes: dag in, dag uit hooggehakt lopen is niet goed voor je voeten. Maar, het goede nieuws is: continu plat lopen evenmin!

Vermijd zo lang mogelijk om je pumps uit te doen op een feestje als je van plan bent om ze diezelfde avond nog weer aan te trekken. Doordat je voeten naar het einde van de dag toe opzwellen, is het een hel om je schoenen daarna weer aan te krijgen.

Sneakers, ballerina’s of andere flatjes in reserve houden is natuurlijk steeds handig. Vind je dat toch te plat, voorzie dan een paar comfortabele pumps. Ben je op een trouwfeest en worden die torenhoge hakken je te veel, dan ruil je ze in voor een meer easygoing paar schoenen die toch nog elegant ogen. Niemand die het merkt!

En het klinkt natuurlijk logisch, maar alles begint met kwalitatieve schoenen. Een goede leest, nergens knellen,… Keuze te over bij BENT MERKSCHOENEN! Loop in de namiddag even binnen in een winkel. Dan zijn je voeten al wat uitgezet en ben je zeker dat je schoenen nooit zullen knellen.

Hoog gehakte ankle boot of comfy sneaker: BENT MERKSCHOENEN heeft het allemaal. Kom alvast in verleiding met de selectie op onze website!

Contacteer ons hier en volg ons via Facebook.

 

(bron: weheartit.com)