5 tips om je schoenen een langer leven te geven

#1 Keep them clean!

Gebruik speciale onderhoudsspray

Vooraleer je je schoenen draagt is het belangrijk om ze in te spuiten met een waterproof spray. Suède en leer zijn kwetsbaar als het nat wordt. De spray zorgt er niet alleen voor dat je schoenen waterafstotend zijn, het zorgt er ook voor dat je schoenen minder snel verslijten. Vergeet zeker niet om je schoenen om de paar maanden opnieuw in te spuiten voor het maximale effect.

Als je minstens één keer per maand een onderhoudsspray gebruikt, blijven jouw schoenen in topconditie! De volgende twee sprays helpen je daarbij: de Multi + spray die geschikt is voor alle ledersoorten, suède, nubuck, metallic, lakleder en textiel.

Vuile sneakers?

Zijn je favoriete sneakers ook toe aan een onderhoudsbeurt? Gebruik dan een White Express spray, de spray herstelt de witte kleur, voedt en beschermt je sneakers.

Vervelende vlekken (op suède)

Vervelende vlekken op je schoen en je krijgt ze er echt niet uit met een suèdeborstel? Probeer ze dan eens uit gummen met een reinigingsgom. Ook krassen kan je met een reinigingsgom verwijderen.


Ontdek alle onderhoudsproducten

onderhoudsproducten

#2 Wissel af

We weten dat je een favoriete paar hebt waarmee je het liefst zelfs zou gaan slapen. Maar het is niet goed om elke dag dezelfde schoenen te dragen. Probeer je favo-schoenen 2 à 3 dagen per week te dragen. Bovendien zijn jouw voeten ook blij dat ze niet telkens in dezelfde positie gewrongen zijn. Dat mag voor schoenenliefhebbers zeker geen probleem zijn, keuze genoeg toch in jouw kast? ;-)

Je schoenen zullen er niet alleen minder snel oud uitzien, je zal ook minder snel last hebben van vervelende geurtjes. Heb je toch last van geurtjes? De Shoe Deo verfrist de binnenkant van je schoen en neutraliseert onaangename geuren.

#3 Warmte is schadelijk

Laat je schoenen na het poetsen altijd rustig drogen. Droog de schoenen zeker niet op of in de buurt van de warmtebron om het droogproces te versnellen. Als je schoenen te warm worden, dan kunnen er sneller barsten of scheuren ontstaan. En dat willen we natuurlijk niet! Ook wanneer je schoenen nat zijn is het belangrijk om ze te deppen en ze dan in een koele ruimte te plaatsen. Wil je het droogproces toch versnellen? Prop ze dan vol met een oude krant, de krant zal al het vocht opnemen en de schoen zal sneller droog zijn.

#4 Berg je schoenen altijd mooi op

Bewaar je schoenen in de doos, een kussensloop werkt ook perfect! Schoenen zijn gevoelig voor stof en vuil. Het is belangrijk om de schoenen die je niet draagt mooi op te bergen. Zo voorkom je dat ze beschadigen. Op die manier kan je dubbel zo lang genieten van je schoenen.

#5 Draag geen hakken als je met de auto rijdt

Oké we geven het toe... hakken zijn vrouwelijker en eleganter, maar niet tijdens het autorijden. Wanneer je met de auto rijdt, dan creëer je constant een druk op de hielen. Denk er dus aan om altijd platte schoenen in de auto te hebben. Het zorgt er niet alleen voor dat je hakken minder snel verslijten, het is ook veiliger.