De 6 ultieme tips op jouw favoriete schoenen een langer leven te geven. Lees het hier!

6 tips om jouw schoenen een langer leven te geven!

#1 Jouw schoenen hebben nood aan rust

Draag niet steeds dezelfde schoenen. Zowel voor jouw schoenen als voor jouw voeten kan het geen kwaad om eens van schoenen te wisselen. Het is namelijk zo dat schoenen langer in goede staat blijven door ze niet altijd te dragen. Logisch ;-)! Bovendien zullen jouw voeten blij zijn dat ze niet telkens in dezelfde positie gewrongen zijn. Een extra paar kan geen kwaad, toch? :-)

#2 Berg je schoenen altijd mooi op

Laat je schoenen niet rondslingeren. Schoenen zijn namelijk gevoelig aan stof en vuil. Door ze op te bergen, geef je ze geen kans om vuil te worden. Zo zullen ze langer mooi blijven.

schoenen-opbergen

#3 Draag geen hakken tijdens het rijden

Oké we geven het toe... Hakken zijn vrouwelijker en eleganter, maar niet tijdens het autorijden. Wanneer je met de auto rijdt, dan creëer je constant een druk op de hielen. Als je hakken draagt, zorgt dit er eigenlijk voor dat jouw hak sneller zal verslijten. Maak dat je altijd voorzien bent van andere schoenen om in de auto te rijden.

#4 Keep them clean

Laat vlekken en water niet zitten op jouw schoeisel. Wanneer je ziet dat jouw schoenen niet meer proper zijn, kuis ze dan vooraleer je ze in de kast zet. Vergeet ook niet in te spuiten met een spray tegen de regen. Poets ze bovendien één keer per maand met het juiste product. Vraag raad in onze winkels over welke onderhoudsproducten je best gebruikt voor welke schoen. Je vindt er een volledig gamma.

onderhoudsproducten

#5 Laat vervelende geurtjes buiten

Strooi natriumbicarbonaat in jouw schoenen, laat ze een nachtje staan en veeg ze de volgende ochtend terug proper. Zo voorkom je een vervelende stank in jouw favoriete paar sneakers, pumps, veterschoenen, ...

#6 Warmte is schadelijk

Zet jouw schoenen nooit bij een verwarming of andere warmtebron, ook al zijn ze nat en wil je ze snel laten drogen. Laat jouw schoenen enkel op een normale kamertemperatuur drogen. Het zal langer duren, maar zo kan de stof niet krimpen of vervormen. Nog beter is om de zolen uit te halen (indien mogelijk) en de schoenen op te vullen met krantenpapier. Zo zal het vocht in het krantenpapier slorpen en zal de schoen beter drogen.