Hoe vallen Dr. Martens?

Niet alleen in de jaren 80, maar ook nu weer loopt iedereen weg met de iconische Dr. Martens. Het stoere, klassieke model is een veel gedragen mode-item, maar ook de opvallendere ontwerpen en prints zijn razend populair, vooral in de koudere maanden. Dr. Martens passen vrijwel overal bij, maar het is wel belangrijk dat ze ook echt goed passen. We geven je graag uitleg over welke maat Dr. Martens je nodig hebt, maattabellen en hoe je je nieuwe paar Dr. Martens goed en snel kunt inlopen!

Dr. Martens is meer dan een schoen, het is een symbool voor duurzame, veilige en stevige schoenen, en met de juiste pasvorm en maat ook nog eens hartstikke comfortabel en aangepast naar je voet!

De Juiste maat vinden

Dr. Martens schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, allemaal met hun eigen pasvorm. De lage varianten van Dr. Martens zijn ietwat kleiner in de breedte vergeleken met de hoge schoenen van Dr. Martens.
 Welke maat Dr. Martens je nodig hebt, kan dus verschillen.

Hoe vallen Dr. Martens schoenen?

Over het algemeen vallen de Dr. Martens precies op de maat. Het model Pascal valt daarentegen vaak klein, dus voor deze kiezen de meeste mensen vaak een maat groter. Houd er rekening mee dat Dr. Martens niet met halve maten werkt. Het merk adviseert over het algemeen om vooral te proberen welke maat bij welk model voor jou goed voelt. Zit je normaal tussen twee maten in? Dan is het advies om de grotere van de twee maten te kiezen en indien nodig met inlegzooltjes tot de perfecte pasvorm te komen. Zitten ze net een beetje te krap? Haal dan de binnenste zool eruit om de druk op de bovenkant van je voet te verminderen. Een paar millimeter maakt al snel een groot verschil!

Houd er ook rekening mee dat Dr. Martens (vaak) voor een groot deel uit echt leer bestaan, en dat leer zich na verloop van tijd aanpast aan de voet.

Niet zeker over de maat? Proberen is weten! Bestel je onverhoopt toch de verkeerde maat, dan kun je de schoenen altijd gratis retour sturen en een nieuwe bestelling plaatsen met de juiste maat.

Maak het makkelijk met een maattabel

Er is helaas geen maattabel beschikbaar voor elk afzonderlijk model. Wel zijn er deze handige maattabellen van Dr. Martens in het algemeen, voor vrouwen, mannen en kinderen, zodat je altijd een goede inschatting hebt van welke maat je moet kiezen voor je Dr. Martens!

Maatwijzer voor vrouwen

Weten welke maat Dr. Martens het beste past? In deze handige maattabel kun je vergelijken hoe Dr. Martens vallen.

Maatwijzer voor mannen

Wil je weten welke maat Dr. Martens je moet bestellen voor mannen? Vergelijk en vind je maat in deze tabel.

Maatwijzer voor kinderen

Ook voor de kleinjes zijn er Dr. Martens boots! Hoe vallen Dr. Martens voor kinderen? Houd deze maattabel aan voor een goede inschatting.

Je Dr. Martens inlopen

Wanneer je je Dr. Martens uit de doos haalt en aantrekt, is de kans klein dat ze direct lekker zitten. Zelfs de grootste fashionista gaat niet gelijk de deur uit met deze boots, maar moet ze eerst even inlopen. We geven je een aantal tips om zo snel mogelijk comfortabel in je nieuwe aanwinst te kunnen flaneren!

  • Maak het jezelf makkelijk: begin met binnenshuis op een zachte ondergrond rondlopen, elke dag een korte tijd. Draag je de schoenen de eerste keer buitenshuis, ga dan niet gelijk voor een lange wandeling op een verharde weg. 
  • Maak de boots soepeler met de Dr. Martens Wonder Balsam. Deze mix van kokosolie, lanoline en bijenwas. Dit hydrateert het leer en maakt het zachter. 
  • Zijn de schoenen wat groot? Draag dikke sokken of een extra zooltje. Extra dikke sokken werken ook goed om het leer wat op te rekken. Zijn ze net iets te krap? Haal dan gerust de binnenste zool eruit. 
  • Een veelgehoorde tip is het gebruiken van natte doeken of het weken van de boots in water. Dit raden we echter af, omdat het het leer zou kunnen beschadigen.

Je maat gevonden? Wedden dat je er dan zo mee wegloopt! Kies je model, kleur en maat en combineer je Dr. Martens met de tofste outfits. We wensen je veel draagplezier!