Net een geweldig paar lederen schoenen gescoord? Uiteraard doe je er alles aan om te vermijden dat ze ten prooi vallen aan een regenbui of modderplas. Met deze tips bescherm je je nieuwe schatjes tegen weer en wind!

Of het nu een nieuw paar schoenen is of een handtas: je wilt er natuurlijk meteen mee uitpakken. Weersta nog even de verleiding en spuit het leder eerst in met een impregneerspray. Zo is die it-bag of het paar killer heels beschermd tegen water en vlekken. Herhaal dit regelmatig. Spray telkens een lichte nevel, dus zeker niet te veel product ineens.

Leder kan na verloop van tijd z’n souplesse verliezen. Dat vermijd je door geregeld een verzorgend product te gebruiken.

Vóór je zo’n product gebruikt, moeten de schoenen in ieder geval proper zijn. Verwijder vuil met een droge of licht vochtige doek.

Is het kwaad geschied en zijn je schoenen doorweekt? Prop er krantenpapier in en laat ze rustig drogen op een plaats met voldoende ventilatie.

Vooraleer de schoenen volledig droog zijn, stop je er schoenspanners in. Zo ben je zeker dat ze hun vorm behouden. Schoenspanners zijn trouwens altijd een goed idee. Je kunt ze kopen of je maakt een propje van het zijdepapier uit de doos en stopt het in de voorkant van de schoen. Voor laarzen zijn plastic flessen ideaal.

Leder houdt niet van directe warmte. Daarvan droogt het uit en begint het te barsten. Zet je natte schoenen dus nooit op de verwarming!

Ontsierende kringen van water of sneeuw kan je behandelen met een theelepeltje azijn vermengd met wat water. Dep voorzichtig een weinig van dit mengsel op de kringen.

BENT MERKSCHOENEN heeft een uitgebreid assortiment producten voor de verzorging van je schoenen en andere accessoires. Kom het ontdekken in een vestiging in je buurt!

Contacteer ons hier en volg ons via Facebook!

2014_05_12_06_12_44.jpg